Árháborúba kezdett Washingtonban a Hailo

Féláron taxizhatnak a washingtoniak napközben a Hailo taxirendelő alkalmazással. Munkanapokon tíztől négyig a rendes tarifának csak felét fizetik, plusz a másfél dolláros foglalási díjat.

A Hailo azután kezdett agresszív árháborúba, hogy a rivális UberX is csökkentette tarifáit, írja a Washington Post. Az UberX szerint áraik jelenleg 30 százalékkal a taxiárak alatt vannak. Míg a Hailo felhasználói rendes taxikkal utaznak, az UberX, a Lyft és a Sidecar appjaival magánemberek autóit lehet megrendelni, és velük utazni a kívánt címre.

Mivel az Uber olcsó magánfuvarjaival közvetlen konkurenciát jelent a hagyományos taxisoknak, azok élénken tiltakoznak ellene, több városban tüntetéseket is szerveztek az üzletüket rontó cég piacra lépése miatt. A Hailo azt állítja magáról, forgalmat generál a taxisoknak, míg pénzt takarít meg az utasoknak: a cég rendszerét használó taxisok ugyanis kénytelenek a Hailo által megszabott, nyomott áron fuvarozni az utasokat.

Magyarországon egyelőre még várhatunk a taxikonkurens szolgáltatásokra: az Uber tavaly szeptemberben alapított magyar céget, ám még nem lehet tőlük autót rendelni. Hasonló a telekocsi szolgáltatás, ahol inkább hosszabb utakra lehet betársulni magánemberek autóiba: ilyen az Oszkár és az Autohop is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek