Strand, tai chi és koncertek ingyen a Szajna-parton

Tizenkettedik alkalommal borítja ötezer tonna homok a Szajna partját Párizsban. Július 20. és augusztus 15. között ingyenes programokkal várják a városlakókat és turistákat. A francia fővárosban nyaral? Itt a helye!

Ha idén Párizsba megy nyaralni, és mindezt mostanában teszi, a lenyűgöző Louvre, az ikonikus Eiffel-torony, és a bohém Montmartre mellett szakítson időt a strandolásra is! Immáron tizenkettedik alkalommal, július 20-a óta várja a városlakókat és turistákat a Paris Plage, hogy egy kis tengerparti hangulatot csempésszen a francia főváros életébe.

Mediterrán hangulat Párizsban
Galéria: Paris Plage
Fotó: Apaydin Alain / Northfoto

Idén 5000 tonna homokot szállítottak a Szajna partjára Normandiából, hogy három rakpartot stranddá varázsoljanak. Az ingyenesen látogatható strandok reggel kilenctől éjfélig tartanak nyitva. A móka augusztus 15-ig tart, addig pedig ingyenes koncertekkel, sport- és gyerekprogramokkal várnak mindenkit.

A Condé Nast Traveler ajánlása szerint a gyerekes családoknak a Quai de la Loire felé érdemes venni az irányt, az itt kialakított strandon ugyanis kajakoktatás, tai chi órák, körhinta, gokart pálya szerepelnek minden nap a programban. Éjszakai baglyoknak ingyenes filmvetítésekkel, operaelőadások és koncertek közvetítésével kedveskednek július 26-tól a városháza – Hotel de Ville – előtti sétányon elhelyezett hatalmas kivetítőn.

Persze nem feltétlen kellenek programok ahhoz, hogy az ember jól érezze magát. Néha a boldogsághoz elég egy jó könyv és egy napozóágy is. Jó hír, hogy a város ingyenes napozószékeket, napernyőket és ingyenes könyvtárat is biztosít a plázs látogatóinak.

További ingyenes ötletek Párizsban

Nem elég az ingyenes programötletekből? Ide kattintva elolvashatja, hogyan csökkentheti kiadásait egy párizsi nyaralás során.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek