Le a cipőkkel! Elkészült az ország egyik leghosszabb erdei mezítlábas ösvénye

Mogyoród főterének közvetlen közelében átadták a Szent László Emlékhely és Látogatóközpontot. A Szent László tanösvény egyik állomásaként a Mogyoródi-patak és a Csíkvölgy forrásvidékén mezítlábas ösvény létesült, ami az ország egyik leghosszabb ilyen sétálóhelye lett – írja mtsz.org.

A Szent László tanösvényen sokféle felületeten dolgoztathatjuk meg a talpainkatForrás: mtsz.org

A 150 méter hosszú mezítlábas ösvény különlegessége – azon túl, hogy csörgedező patak mentén, szép, erdei környezetben található –, hogy magyarországi viszonylatban az egyik legtöbb fajta felülettel rendelkezik: fenyőkéreg, faapríték, fenyőtoboz, farönk, fadeszka, homok, folyami kavics, gyöngykavics, betonelemes-burkolat, hőálló tégla, agyaglapok, kisméretű tégla, agyag.

A Szent László tanösvény másik figyelemre méltó új állomása, a Természetes Energia Állomás fantázianévre hallgató napelempark és innovatív pihenőhely, amely az alternatív energiaforrások (napelem és szélgenerátor) gyakorlati bemutatását szolgálja.

A pihenőhely attrakcióinak repertoárjában játszótér és szélmalom is szerepel.

A Szent László látogatóközpontot és a Somlyó-hegyen található felújított Szent László-kilátót és kápolnát is érintő tanösvényen a gyönyörű kilátások mellett a túrázni vágyók felkereshetik a mogyoródi pincesort, a faluházat vagy a Szent Mihály arkangyal-plébániatemplomot, valamint a református templomot is.

A frissen átadott Szent László Emlékhely és LátogatóközpontForrás: mtsz.org

A 100 m² alapterületű Szent László Emlékhely és Látogatóközpont épületében helyet kapott a település létrejöttében és történetében is fontos szerepet játszó lovagkirályunk életét és az 1074-es mogyoródi csatát bemutató kiállítás, helytörténeti tárlat, illetve egy, a Budapest környéki turisztikai és természeti értékeket bemutató gyűjtemény.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek