Az oltatlanok titkos síterepe

Szlovéniában, Gorenjska vidékén van egy kisebb síterep, ahol mintha nem hallottak volna a járványról, maszkról, oltási kötelezettségről és igazolásról. Egy helyi lakos így írt erről. „Lelkiismeretes állampolgár vagyok, háromszor beoltva. Betartom a szakma, a politika és az orvosok utasításait. Lehetőleg kerülöm a társasági életet is, rendszeresen használok maszkot, teszteket is végzek, legalább hetente egyszer. Decemberben úgy döntöttünk a családommal, hogy síelni megyünk. Azért választottunk egy kisebb síterepet, mert eddig jó tapasztalataink voltak vele, soha nem volt túlzsúfolt. De most rossz választásnak bizonyult." – írta a slovenskenovice.si Jože nevű olvasója.

A kép illusztrációForrás: Up-Free / Pixabay

A férfi folytatta: „Már az is zavart, hogy a sorban mindenki maszk nélkül állt egymás mellett. Amikor a pénztárba mentem jegyet venni, még kerestem a személyim és az oltási igazolást, sürgettem a feleségemet, hogy mutassa meg ő is a magáét, és készültem elmondani, hogy a lányom 10 éves, amikor a pénztáros kedvesen közölte, hogy csak pénzre van szükség, nem kell a PCR-teszt. Amikor a felvonóhoz értünk, a nejem és a lányom együtt indultak, én pedig egyedül érkeztem a következőhöz. Egy úr figyelmeztette a mögöttem álló fiatalembert, hogy a felvonó kétszemélyes, és együtt kell használnunk. Tiltakozni akartam, de már késő volt, máris egy idegennel utaztam, akin nem volt maszk. Azt mondta, ő is szívesebben ment volna fel egyedül, de akkor neheztelnének rá".

Mint Jože folytatta, egy másik, ismeretlen férfi azt is elmondta neki, hogy éppen azért síel ezen a sípályán, mert nem kapott védőoltást, és nem hajlandó magát tesztelni sem. Ugyanis itt senki nem kéri a PCR-tesztet, mindenki illegálisan tartózkodik itt. Az olvasó a továbbiakban leírja, hogy a tesztjét még a hüttékben sem ellenőrizte senki, ezért inkább gyorsan elhagyta a síterepet családjával együtt. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek