Nappal ősz, éjszaka tél van Románia legrégebbi síközpontjában

A Nagyszebenhez közeli Arena Platoş Păltiniş Románia legrégebbi síközpontja, amelyet még 1894-ben hozott létre az Erdélyi Kárpátok Turisztikai Egyesülete. És bár a központ legmagasabb pontja 1442 méteren található, a hóval itt is problémák adódnak.

A Păltiniş a következő közleményt tette fel közösségi oldalára: „A nappal az ősz, az éjszaka a tél. Így változtak az évszakok a hegyekben az elmúlt napokban, az elmúlt 10 év legfurcsább telében. Bár nappal nem olyanok a körülmények, mint amilyennek szeretnénk, az este már más történet. 17 óra után enyhén csökken a hőmérséklet, megkeményedik a hó, és újra élvezetté válik a síelés".

Mint írják, január 8-ig minden este kinyitnak az éjszakai létesítmények, amelyek 21 óráig tartanak nyitva, a síbérletek ára 90 lej (körülbelül 6600 forint) a diákoknak és a nyugdíjasoknak, 100 lej (körülbelül 7335 forint) a felnőtteknek. A jövő héttől minden szerdán és szombaton üzemelnek éjszaka is. 

A Păltiniş Erdély legjobban felszerelt sípályája, igen népszerű téli úti cél. Széles lejtői főként a kezdőknek és középhaladóknak nyújtanak élvezetet. Van hely a mókázásra, a havas bulikra, amiből nincs itt hiány. És mivel az egész terület kivilágítható, semmi akadálya az esti síelésnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek