Brassó mellett már fél méteres a hó

A Kárpátok másik oldalán, Brassópojánán karácsonykor nyílik a hivatalos síszezon. Azoknak is érdemes ide látogatniuk, akik nem tudnak síelni, de szánkózni igen, mert nekik külön pályákat alakítottak ki a lankásabb lejtőkön. Akik még szánkózni sem szeretnek, a friss levegőn gyönyörködhetnek a csodálatos tájban, esetleg ellátogathatnak a közeli Sinaiára, hogy megnézzék az egyik legragyogóbb királyi kastélyt Európában - olvasható a digi24.ro oldalán.

Igazán hangulatos a brassópojánai sípályaForrás: Gaspar Janos/shutterstock.com

A szezon hivatalos nyitása előtt is sokan síznek, szánkóznak, felfújható alkalmatosságokon robognak a lejtőkön Románia híres síparadicsomában. Brassópojána felveszi a versenyt bármely alpesi turisztikai központtal mind pályáinak kiépítettségével, mind szállodáival, mind természeti adottságaival. És lassan az áraival is. A pályabelépők felnőttnek 100, gyerekeknek 75 lejbe kerülnek. (1 lej = 74,26 forint.)

Az elmúlt napokban sok hó esett, a mai, keddi napra sárga riasztást adtak ki, mert 1 800 méteres magasság felett száz kilométeres széllel köszöntenek be a hóviharok a Kárpátok délre néző oldalán, Argeş, Prahova és Dâmboviţa megyékben.

Ha a hóviszonyok és láthatósági körülmények tartósan rosszabbodnának, és a szállodai szórakozási lehetőségek is lassan kiürültek, érdemes kocsiba ülni, és felkeresni az 51 kilométerre lévő Sinaiát a Peles-kastély (Castelul Peleș) miatt. Nem fog csalódást okozni a legkritikusabb szemű látogatónak sem.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek