Budán jár az ősz, járjunk mi is vele!

A sok-sok ajánlott városi séta között találtunk egy olyat, ami a sokak által talán kevésbé ismert Budai Arborétumba vezeti el a jelentkezőket. A Korzózz velünk! csapata november 6-án, 14 órakor indul útnak, hogy bemutassa a Gellért-hegy déli lankáin elterülő színes-zöld városi oázist, ahol kétszáz évvel ezelőtt még szőlősgazdák művelték a földjeiket.

Budai ArborétumForrás: Korzózz Velünk / Facebook.com

A séta leírása szerint ismert és ismeretlen, megszokott és különleges növények várnak majd ránk a területen, miközben felfedezzük az arborétum történeteit. Sziklakertek, örökzöldek és vörösen izzó bokrok között hódolhatunk majd a park legidősebb, 120 éves fáinak is, melyeknek saját története van.

A körülbelül 1,5 - 2 órás sétát Szarvasy Eszter tájépítész, idegenvezető vezeti majd. A találkozó A Budai Arborétum Villányi úti bejáratánál lesz az indulás előtt 10-15 perccel. A sétára a jegyeket online ajánlott megvenni, de a helyszínen is be lehet majd fizetni készpénzben. Regisztrálni azonban mindkét esetben kell - írták az oldalon. Itt arra is felhívták a figyelmet, hogy a séta során csak az alsó kertet járják majd be a jelentkezők, mert a felső kertbe hétvégén nem lehet belépni. A séta végpontja a Ménesi úton lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek