Online, interaktív térképen követheti, merre járnak a kéktúrázók

Ahogyan tegnap is beharangoztuk, ma elindult a Kéktúrázás napja, az ősz legnagyobb közösségi túraeseménye, ahol 143 túraszakaszt járnak be a maximum 50 fős túracsoportok.

A Kéktúra útvonalain sétálva olyan szépségeket is felfedezhetünk, mint például Irota 100 éves településeForrás: Országos Kéktúra / Burger Barna / Facebook.com

A tavalyi év nagy sikere volt, hogy a túrázóknál lévő jeladók segítségével az online térben rajzolódott ki a Kék útvonala. Idén sincs ez másként, így a rendezvény honlapján is követhető a kéktúrázók haladása. A csoportok mozgása által húzott kék vonal a nap végére kirajzolja a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonalát. Az esemény egyfajta „természetjáró Guinness-rekord" is, amelynek keretei között a leghosszabb túraútvonalat, összesen 2580 kilométeres távot, és a legnagyobb földrajzi területet járják be a résztvevők.

Az Országos Kékkör, gyakran egyszerűen csak Kékkör, három önálló túraútvonalat foglal magában: az Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéktúrát. A túrával kapcsolatos hírekről az esemény Facebook-oldalán és weboldalán értesülhet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek