Ezeken a tavon ringó vízliliom-leveleken mi is himbálózhatunk

A vízililiomok levelein sütkérező békák és szitakötők ihlethették a Jaemee Studio alkotópárosának Liliom Projekt című köztéri alkotását. Az ideiglenes installáció az USA keleti partján, Connecticut államban található, East Haddam városának egyik taván, írja a Designboom.

A vízililiomokban gazdag tó közepén 13, szigetelő habból készült kör lebeg, amelyeknek átmérője a 30 centistől a 2 méteresig terjed. Négy közülük olyan nagy, hogy egy ember is kényelmesen elfér benne, megtapasztalva azt, milyen is lenne szitakötőnek lenni.

A köztéri alkotásokra specializálódott Haemee Han és az építészeti dizájnnal foglalkozó Jaeyual Lee egy gyakornoki program keretében készítette az installációt. A New Yorkban élő művészpáros alkotása arra ösztönzi a látogatókat, hogy játékosan kapcsolódjanak az őket körülvevő természettel. A kör alakú úszó alkalmatosságokat a park vízililiomai inspirálták, és talán a békái is, amelyek a leveleiken sütkéreznek.

A Jaemee Studio gyakran merít ihletet az embereket körülvevő, mindennapi tárgyakból, amelyek kreatív elrendezésével az alkotók játékos, művészi tájakat hoznak létre. Egy másik figyelemreméltó installációjukban 20 ajtót helyeztek el egy franciaországi kertben, amelyek mindegyike az édenkert egy-egy egyéni verziójára nyílt. Hogy ki, hogyan képzeli el a mennyországot, az egyénileg teljesen különböző: van akinek a kék óceánt jelenti, más végtelen prériként, vagy virágokban pompázó mezőként képzeli el, van, akinek egy titokzatos tér, mint például egy galaxis.

A 2019-ben készült alkotásban az ajtók kertjébe sétálva választhatott a látogató, melyik édenkertbe szeretne belépni. Az alkotók gondoltak azokra is, akik maguk szeretnék elképzelni saját édenkertjüket, így egy-két ajtót csukva hagytak, teret hagyva a képzeletnek.

Címlapkép forrása: Iva Balk/Pixabay

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek