Ez a különleges függőágy egyben sátorként is használható

Nincs olyan természetjáró, akinek a fák törzse közé kifeszített függőágy ne lenne vonzó pihenőhely, de az általuk megkövetelt pozícióról nem biztos, hogy mindenkinek a pihentető alvás jut az eszébe. Ez a probléma foglalkoztatta a designer Derek Tillotsont is, aki egy függőágyban fekve azon tűnődött, mennyivel kényelmesebb lenne, ha úgy himbálózhatna, hogy a feje és a lába vízszintesben van. Ekkor ötlött az eszébe egy teljesen új találmány, amely a hagyományos sátor és a függőágy legjobb tulajdonságait ötvözi.

A fára akasztható alvó alkalmatosságban helyet kapott egy kényelmes felfújható matrac, aminek a tervező úgy alakította ki a tartószerkezetét, hogy vízszintesen tartsa a testet. Így a hagyományos függőággyal ellentétben ebben akár hasra is lehet fordulni, de oldalt fekve és hanyatt is kényelmesnek tűnő felületet kapunk, derül ki a Designboomon megosztott videóból.

Az újragondolt alvóalkalmatosságForrás: screenshot/https://www.youtube.com/watch?v=I5qYD35XvDY&t=88s&ab_channel=HavenTents

A trükkös függőágy a sátor tulajdonságaival is bír: az időjárás és a környezet hatásaitól egy levehető szúnyogháló és egy vízlepergető réteg véd. Mindezek azonban könnyen lecipzározhatóak, így ha kilátás mellett a természetben hintáznánk, azonnal vissza tudjuk alakítani hagyományos függőággyá. Többfunkciós kialakítása révén akár parkban, vagy strandon is használható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek