Felvonuló hajók és csónakok lepik el szombaton a Tisza-tavat

Június 26-án, szombaton délelőtt 11 órakor küllönböző vízi járművek gyülekeznek majd a Tisza-tavon, hogy egy közös csónakázással, hajózással indítsák be az idei nyaralószezont. Az Abádi kikötőből indulva második alkalommal rendezik meg a látványosnak ígérkező, Tisza-tavi évadnyitó hajós felvonulást.

Forrás: Szekeres Andrea / Travelo

A szervezők a tavalyi évhez hasonlóan idén is legalább 40-50 résztvevővel számolnak. A felvonulásra bármilyen hajóval lehet érkezni a tengeri yachttól kezdve a sporthajón és motoros lakóhajón át a horgászladikig. A gyülekező délelőtt 10-től lesz a kikötőben, ahonnan a körülbelül 1,5 órás felvonulás alatt mintegy 16 kilométert fognak együtt megtenni. Az útvonal a Bere-felső Holt-Tisza, a IV-es öblítő csatorna, az élő Tisza, az I-es öblítő csatorna, a Kunsági-csatorna műtárgya, a Szalók Yacht Club, majd végül az Abádszalóki strand és Abádi Kikötő lesz.

A résztvevőket a kikötő hajói fogják felvezetni 10 km/órás sebességgel haladva. A szervezők mindenkitől azt kérik, hogy tartsák be a hajózási szabályzatot, és a lehető legkisebb hullámot keltsék a hajóikkal. A felvonulásról bővebben az esemény Facebook-oldalán lehet olvasni.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek