Még tovább bővült a bicikliút a Dunakanyarban

  Alig két héttel azután, hogy átadták az EuroVelo 6 Dunakeszit Budapesttel összekötő szakaszát, újabb 4,1 kilométerrel bővült a nemzetközi kerékpárút. Ipolydamásd most már közvetlen összeköttetést kapott Budapesttel, de hamarosan az osztrák és a szlovák fővárosba is eltekerhetünk innen. A hatos számú EuroVelo nemzetközi kerékpárút a magyarok és az idelátogató kerékpáros turisták egyik kedvence. Budapestről végig önálló kerékpárúton, a Duna közvetlen közelében és ártéri erdeiben érhetjük el vele a meseszép Dunakanyart.

  A kerékpárosok egyik kedvence az EuroVelo 6 kerékpárút, amin most még tovább tekerhetnekForrás: aktivmagyarorszag.hu

  A kerékpárút eddig Szobig tartott, amelyet a mostani fejlesztés további 4,1 kilométerrel toldott meg. Az új szakasz elsősorban a két település között ingázóknak lehet igazán fontos. Szobról eddig több szempontból is nehezített volt azoknak a kerékpárosoknak a helyzete, akik Szlovákiába szerették volna folytatni az útjukat. Dönthettek úgy, hogy a Duna túloldalán tekernek tovább, de ahhoz a kompot kellett használniuk. A másik lehetőség a letkési híd volt, de az minimum 11 kilométeres kerülőt, kemény hegymászást és forgalmas úton való bringázást jelentett.

  „Az Ipolydamásdig elkészült kerékpárút a jövőben ezen a problémán is segít, ugyanis már folyamatban van az Ipolydamásdot Helembával összekötő közúti híd építése, amelyen kerékpársáv is lesz" – árulta el Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, aki hozzátette, hogy a várhatóan 2023-ra elkészülő híddal Ipolydamásd bekapcsolódik a nemzetközi kerékpáros turizmus vérkeringésébe, ugyanis Pozsonyba és Bécsbe is bicikliúton lehet majd eltekerni, de az igazán nagy kalandorok egészen a Fekete-erdőig kerékpározhatnak. A kerékpárút rövid időn belül a magyar oldalon is új szakasszal fog bővülni, Ipolydamásdról egészen Letkésig lehet majd tekerni, miközben a Börzsöny csodálatos panorámájában gyönyörködhetünk – írja az aktivmagyarorszag.hu.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek