Hamarosan vízibivalyok közt sétálhatunk Sándorfalván

  A nádasban, vízibivalyokhoz közel barangolhatunk majd hamarosan Sándorfalva mellett, egy nemrég befejezett beruházásnak köszönhetően. A pallósor mentén több pihenőt is kialakítottak, amelyek relaxálásra éppúgy alkalmasak lesznek, mint természetfotózásra.

  Vízibivaly - illusztrációForrás: PublicDomainPictures/pixabay.com

  A város Törökbecsével közösen pályázott a Nádas-tó turisztikai fejlesztésére, és ennek keretében egy különleges Ökoparkot hoztak létre Sándorfalva mellett. A bányató melletti részen egy sétányt építettek a nádasban, hogy az ottani élővilágot meg lehessen figyelni. A mintegy egy kilométer hosszú pallósor mellett, amely a víz fölött halad, három pihenőt is kialakítottak, amelyekbe még függőágyakat is terveztek. A pallósor végén pedig egy kilátó épült, ahonnan a teljes területet be lehet látni.

  "Egyelőre a területet sűrű nád borítja, de hamarosan megérkeznek az ide betelepítendő vízibivalyok is, amelyeket a pallósor útvonalvezetésének köszönhetően szinte testközelből lehet majd látni. Ezeknek az lesz a szerepük, hogy letapossák és lelegeljék a területet, ahol így egy idő után ismét a víz lesz az úr, és reményeink szerint visszatérnek a madarak" – mesélte Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester a delmagyar.hu-nak.

  A látványosság a Nádastó Szabadidőközpont részét képezi, így az az ottani belépővel látogatható. A strand június 25-én nyílik meg, onnantól az Ökoparkba is be lehet lépni.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek