Ingyenes vezetett sétát tartanak hétvégén a Folly Arborétumban

A Folly is csatlakozott a június 4. és 6. közé tervezett Légy ott a kertben!, eredeti címén Rendez-vous aux jardins francia kezdeményezéshez, ezért pénteken 12 és 16 órakor ingyenes, másfél órás, az arborétum ikonikus növényeit bemutató vezetett túrára várják az érdeklődőket – tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők.

Forrás: Folly Arborétum

A közlemény szerint a Folly ezzel szeretne kedvet csinálni a bemutatkozáshoz az egyelőre kevésbé ismert magánkerteknek, és egyben Európa-szerte is felhívja a figyelmet "a magyarországi kertek szépségére és egyre magasabb színvonalára". Az egész Európában meghirdetett, kertkultúra népszerűsítését célzó program francia kezdeményezésű rendezvénysorozat, amelynek keretén belül olyan magántulajdonban lévő kertek is megnyílnak erre a pár napra, amelyek egyébként nem látogathatók.

Forrás: Folly Arborétum

A rendezvény idei témája a szaktudás átadása, így a badacsonyörsi arborétum hétvégi eseménye lehetőséget ad arra is, hogy a kertészek, botanikusok, kertépítészek a parkokról, kertekről való ismereteiket közérthető formában adhassák át az érdeklődő közönségnek.

A vezetett arborétumi séta ingyenes, de a belépőjegyet előtte a helyszínen meg kell váltani.

Forrás: Folly Arborétum

Május elején a Folly arborétum néhány ikonikus fájának termését ajándékozta a debreceni Természettárnak a fiatal generáció környezetismereti edukációjának támogatására; az arborétum tulajdonosa, Folly Réka pedig négy éve mesélt nekünk arról, milyen út vezetett dédnagypapája sokak által megkérdőjelezett álmától, a családi hobbikerttől, egy tízhektáros, európai hírű arborétumig. Interjúnkat itt olvashatják.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek