Népszerű úti cél lett Magyarország legmélyebb, zöld színben pompázó állóvize

A járvány és a korábban érvényben lévő szigorítások idején sokaknak a természet jelent kikapcsolódást, a rudabányai Bányatóhoz például napi szinten több százan érkeztek az elmúlt időszakban, mint a boon.hu-tól megtudtuk. A víz élénk zöld színét és a környék szépségét a közösségi médiába feltöltött fotók is visszaadják, mint ez a tavalyi, Fehér Sándor által készített, lenyűgöző drónvideó, amely szépen bemutatja az elképesztően zöld színben pompázó tavat.

"Korábban is sok vendég volt a bányatónál, de tény, hogy a pandémia idején még inkább felkapták a helyszínt. Természetesen ennek nagyon örülünk, még akkor is, ha magántulajdonban van a tó, nem az önkormányzat kezelésébe tartozik. Az is érdekes, hogy közigazgatási szempontból Felsőtelekeshez van közelebb, mégis hozzánk kapcsolják az emberek "– mesélte a lapnak Novák Péter, Rudabánya polgármestere, aki elárulta azt is, hogy tévéstábok járnak hozzájuk forgatni, esküvői fotózás helyszíne lett a vízpart, és szeretnék idővel a régi bányavágatot is bekapcsolni a lehetséges látnivalók közé. 

Itt több mint két kilométeres barangolás várhatja a turistákat, ahol az oldalvágatokat és az aknagépházat is meg lehetne tekinteni, a végén pedig a tóhoz érkezhetnek. Hozzátette, hogy ezek még tervek, ám ha még több vendéget szeretnének Rudabányán fogadni, akkor nekik is fejleszteniük kell. A régi bányászélet már a múlté, de az utókornak maradtak olyan látnivalók, amelyre alapozhat a település. Most egy városrehabilitációs pályázatot nyújtottak be, amely a megmaradt kolóniák helyzetével foglalkozik.

Ez egy igazi bakancslistás helyForrás: YouTube.com/Fehér Sándor

"Nemcsak a környékről, hanem a Felvidékről is egyre többen választanak minket, köszönhetően annak, hogy Felsőkelecsény felé újraaszfaltozták az utat" - tette hozzá a polgármester megemlítve, hogy Aggtelek irányából is sokan jönnek át." A látnivalókról szólva kiemelte a Majomszigeten kialakított látványtárat, ahol megtekinthető a világ egyik legjelentősebb őslénytelepének bemutató szelvénye is, ami ugyancsak komoly érdeklődésre tart számot – írja a boon.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek