Ismét pöfög Gemenc erdejében a felújított Rezét gőzös

Először áll szolgálatba és várja utasait a teljes felújítása után pünkösd hosszú hétvégéjén a Rezét gőzös – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben. A hétvégén ráadásul már vezetett gyalogtúra, lovas fogatozás, kézműves játékok, kiállítás, valamint kürtöskalács, méz- és lekvárkülönlegességek is várják a kirándulókat Gemenc déli kapujában, az erdőgazdaság Ökoturisztikai Központjában, Pörbölyön.

Újra pöfög a Rezét gőzösForrás: Baricz Árpád, Gemenc Zrt.

A vonatok minden szombaton és vasárnap, valamint ünnepnapokon közlekednek. Az öt szerelvény Pörböly és Lassi állomások között szállítja oda-vissza az utasokat, és naponta két alkalommal áll szolgálatba a Rezét gőzös. A teljes menetrendet itt érdemes böngészni.

A gőzmozdony a pünkösdi hétvége minden napján 10:30-kor és 14 órakor indul, ahogy a Gemenc kincsei című kiállításra, a mézes és pörbölyi lekvárok kóstolójára is mindhárom nap alatt lehet számítani. Emellett pénteken és szombaton szabadon látogatható a vadmegfigyelő mintegy 2 hektáros bekerített erdőrészlete, ahol gímszarvasokat és vaddisznókat lehet megfigyelni. A vadmegfigyelő az Ökoturisztikai Központból kijelölt gyalogúton, hangulatos erdei környezetben 15 perc sétával is elérhető.

Forrás: Gemenc Zrt. / Baricz Árpád / Press

És amíg pünkösdvasárnap egy külön gyalogtúrát szerveznek Kerülj erdőt erdésszel! címmel, ahol a résztvevők az erdei vasút 9-kor induló járatával érik el a túra kiinduló pontját, addig pünkösdhétfőn már lovas fogatozással várják a látogatókat az Ökoturisztikai Központból indulva. Ezen a napon kézműves foglalkozásokkal is készülnek a gyerekeknek, ahol különböző fajátékokat készítenek majd együtt a másfél órás műhelymunkák során. A kisvasúton és a programokon csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek