500 új fát ültettek el a szentendrei kerékpárút mentén

Az Európai Kerékpárút Hálózat – azaz az EuroVelo – átszeli egész Európát, hazánkon három útvonala halad keresztül. Ezek közül az egyik az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig futó, Magyarországon a Duna mentén haladó Euro Velo6-os kerékpárút.

Forrás: Pilisi Parkerdő

Ennek szentendrei bel- és külterületi szakaszai mentén a Pilis Parkerdő Zrt. több mint 500 fát ültetett el a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából, Szentendre Város Önkormányzatának közreműködésével, a Budapest-Szentendre közötti kerékpárút projektzárásához kapcsolódóan.

A fásítás során a Parkerdő szakemberei Szentendre belterületén az Önkormányzat által meghatározott területekre 251 db fát – kőrist, gömbjuhart, ezüsthársat, díszcseresznyét, berkenyét, platánt, díszgalagonyát, jegenyenyárt – ültettek, míg a város külterületére 316 db fát – nyárt, tölgyet, juhart, kőrist – telepítettek. A Parkerdő ezt követően még három évig végzi a kerékpárút mentén ültetett fák gondozását, s ha arra szükség lesz – mert valamelyik fa kipusztul – a pótlását is.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek