Reneszánsz vízi kastélyban nyílt meg Európa első kempingmúzeuma

Alexandra Sayn-Wittgenstein-Berleburg hercegnő és férje, Michael gróf megnyitotta Európa első kempingmúzeumát a dániai Egeskov-kastélyban, melynek ők a tulajdonosai. Az ő ötletük volt az új múzeum is, ahol a látogatók közelről és személyesen megismerhetik mindazt, ami Dániában a kempingezés és szabadtéri élet részévé vált az idők során.

A kempingezés mindig is része volt a dánok életénekForrás: egeskov.dk

A múzeumot a koronavírus-járvány miatti lezárásokat követően a múlt hétvégén nyitották meg. Michael gróf és Alexandra hercegnő szenvedélyesen is rajonganak a kempingezésért, és mindketten szeretnek kint lenni a természetben. A múzeum olyan, mint egy időutazás, amelyből megtudhatjuk, hogy a dánok hogyan töltötték el a szabadidejüket hajdanán, és azt is megjósolja, hogy miként fogják tölteni a jövőben.

A kastély is legnyűgöző látványt nyújtForrás: Malene Thyssenm/Wikipedia

Már maga a múzeum épülete, a Kværndruphoz közeli Funen-szigeten található kastély is különleges, hiszen ez Európa legjobb állapotban megőrzött reneszánsz vízi kastélya.

Az új múzeum mellett található még az épületben egy galéria, egy veterán autógyűjtemény és egy motorkerékpár-gyűjtemény, valamint helyet kapott egy mezőgazdaság-történeti kiállítás is, és a skandináv, mentőjárműveket gyártó Falck cég gyűjteménye is várja a látogatókat. A kastély nagy része nyitva áll a látogatók előtt, kivéve azt a részt, ahol Michael gróf és Alexandra hercegnő laknak – írja a Royal Central.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek