Élménytúrákkal és szabadtéri Kneipp-taposókkal várják a Palócföldre vágyó turistákat

Határon átnyúló pihenő- és élménytúrát alakított ki Palócföldön a Palóc Út Kulturális Turisztikai Klaszter Egyesület. Az uniós forrás segítségével 2019-ben elkezdett fejlesztések keretében turistapihenők, rekreációs állomások jöttek létre, kerékpárkölcsönzési rendszert építettek ki, és megteremtették a hagyományokra alapozó gasztro- és rendezvényturizmus infrastrukturális hátterét – olvasható a Turizmus.com oldalán.

Interaktív gyógynövény-felismerő Magasmajtény településénForrás: Palóc út Egyesület

Például a Nógrád megyei Terényben turistapihenőt építettek mosdóhelyiséggel, bemutató gyógynövénykerttel és Kneipp-taposóval, de kialakítottak egy kerékpárkölcsönzőt szervizszolgáltatással együtt, ahol kerékpárokat is lehet majd bérelni. Mindemellett házi szennyvíztisztító rendszert alakítottak ki, és fedett kemencét, üstházat telepítettek a gasztronómiai bemutatók számára.

A szlovák Magasmajtényban (Hrusov) tanösvényt alakítottak ki egy három hektáros területen, két relaxációs kőház épült, és két természetes gyógyhatású építményt is berendeztek: egy szénaházat és egy méhkaptár házat. A településen elektromos és hagyományos kerékpárt is lehet mostantól bérelni.

Mindeközben Mátrafüreden kisbuszt, elektromos túra- és hegyi kerékpárokat, valamint a gasztronómiai bemutatókhoz büfékocsit szereztek be, és kiépítették a településen a közös elektronikus értékesítési szolgáltatást is. 

Petőmihályfán az alkarunkat is kényelmesen bemárhatjuk a vízbeForrás: Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület archívuma
Egy katolikus papnak köszönhetjük a leghíresebb wellness kezeléseket
A Kneipp név hallatára sokan felkapják majd a fejüket. Ez nem véletlen, nagyon sok fürdőben lehet látni legalább egy taposó medencét akár nagy, sima kövekkel az alján, melyeken végigballagva finoman megbizsergethetjük az egész testünket. Ez a néha még a kényelmetlensége ellenére is jóleső talpsimogatás pedig nemcsak kellemes, de igen hasznos, mert a testi és a lelki egészségünkre is nagyon jó hatással van. Mutatjuk, hogy merre érdemes szétnéznie, ha nem akar külön fürdőbelépőt váltani egy testet-lelket üdítő Kneipp-séta kedvéért. Merthogy erre a szabadtéren, a természetben ingyen is benevezhetünk! Olvassanak tovább erre!

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek