Még csak négyszer látták ezt a kismadarat Magyarországon

  Mint a Birding Hungary Facebook-oldalán olvasható, az egyik madárhatározó csoportban tűnt fel egy fotó, mely április 10-én készült Miskolcon. A képen egy hím bajszos poszáta látható, ennek a fajnak ez mindössze a 4. hazai előfordulása. Hozzáteszik, hogy egy egy héttel később sajnos már kicsi az esély, hogy sikerül újra megtalálni a madarat, de az oldal mégis bízik benne.

  BOOM! 4th for Hungary EASTERN SUBALPINE WARBLER on the 10th April at Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén. The photo turned up...

  Közzétette: Birding Hungary - birding.hu – 2021. április 16., péntek

  Mint a Wikipédia szócikkéből kiderül, a madár Dél-Európában fészkel, a telet Afrikában, a Szaharától délre tölti. Természetes élőhelyei a cserjések, szavannák és lombhullató erdők, kedveli a víz közelségét. Magyarországon rendkívül ritka vendég, az első bizonyított észlelése 2002. májusából való, amikor Cserépfalu határában látták egy kifejlett hím példányát.

  Bajszos poszáta (Sylvia cantillans)Forrás: Kookaburra 81/commons.wikimedia.org

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek