Szalonnasütésbe torkolló geotúrát szerveznek hazánk egyik legszebb szurdokába

Hazánk egyik legszebb pannon homokkőben kialakult szurdokába, a zalai bükkösökkel övezett Kőszikla-szurdokba hív túrázni április 10-én szombaton a Túrafalók csapata. Bár maga a völgy nem túl hosszú, a mélysége és a gazdag élővilága miatt így is nagyon látványos. A mellette feltörő források környékén pedig három Szent György-vonal találkozási pontja található, vagyis a hely energetikai tulajdonsága is nagyon kedvező – csábítják a szervezők az energiaturizmusra is fogékony kirándulókat az esemény Facebook-oldalán.

Kőszikla-szurdokForrás: Dr. Szentes Szilárd / Túrafalók

A szombaton 10 órakor induló geotúrához a csapat a Zalakarostól 22 kilométeres távolságra található Nagybakónak parkolójában találkozik, ahonnan az útvonal a Kőszikla-szurdok – Csibiti-völgy – Csibiti-tó – Árpád/ Eszperantó-források állomásain vezet végig, majd ismét a parkolóba tér vissza. A tervek szerint a 3-4 óra alatt teljesíthető túra hossza mintegy 5 kilométer, az útvonal során pedig nagyjából 220 méteres szintkülönbséget fognak megtenni. Érdemes szalonnázáshoz szükséges alapanyagokkal is készülni, mert a szervezők a túra végeztével közös szalonnasütést is ígérnek. 

Ugyanakkor felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a túra közepes nehézségű és mérsékelten kutyabarát, több lépcső és a fotón is látható létra nehezíti az ebek dolgát. A túrázáshoz alkalmas cipő, folyadék és hidegélelem mellett tehát az is hasznos, ha valaki túrabotot is visz magával, amely az eső után helyenként csúszós terepen lesz majd segítségére. A részvételi díj felnőtteknek 2000, gyerekeknek forint, jelentkezni pedig az esemény Facebook-oldalán lehet. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek