Vezetett online túrán nézhetjük meg a varázslatos cseresznyevirágzást

A Japánspecialista Klub LIVE bejelentkezésében, március 31-én, reggel 9 órától (Japánban ekkor 16:30 körül van) Uji városában sétálhatnak a résztvevők. Az ingyenes, élő bejelentkezés ideje alatt felfedezhetik a vidék egyik legkülönlegesebb formájú és történetű szent helyét, a Byodoin templomot, valamint Ujit, a zöldtea városát is. Ezen a vidéken termesztik ugyanis a legkiválóbb minőségű matcha teát, ami egy különleges eljárásnak köszönhetően válik egyszerű zöld teából a világ egyik legdrágább tea örleményévé. 

Forrás: Yustinus Subiakto / Unsplash

De a zöld tea mellett - ahogy a túra neve is utal rá - Uji városában, az azonos nevű folyó mentén cseresznyefák is láthatók, így ha megfelelő lesz az időjárás, akkor cseresznyevirágzást is nézhetnek a streambe bekapcsolódók - olvasható az esemény oldalán.

Kiotói séta, kommentár nélkül

Nagyon jó, ha információkat is kapunk a japán séták alkalmával, de van amikor az is elég, ha csak tátott szájjal csendben nézhetjük az elénk táruló látványt. A Kiotói Mindennapok oldal szerkesztője is így gondolta, mikor március 26-án este meglepte a nézőit egy kommentár nélküli kiotói sétával, végig a virágba borult cseresznyefák mentén.

A kicsit több mint 22 perces videó immáron visszanézhető a Facebook-on, és tőlünk függ, hogy csöndben végignézzük-e vagy hallgatjuk küzben a kedvenc zenénket. Mi ehhez a látványoz Jia Peng Fang - Seasons című albumát ajánlanánk.

Nem áprilisi tréfa, a japán szimbólumokat is megismerhetjük

Ha nem tudunk betelni a japán kultúrával és a cseresznyevirág-nézés után a japán szimbólumok mögé is bepillantanánk, akkor a következő program pont nekünk szól. Az április 1-jén 17:00 órakor kezdődő előadáson Tóth-Vásárhelyi Réka, díjnyertes kokeshibaba-készítő vezeti be az érdeklődőket a különleges, hagyományokkal és hiedelmekkel átszőtt "titkosírás" rejtelmeibe - írták az eseménynél.

Az előadás alatt megtudhatjuk, mi bújik meg a Japánba érkező turistákat sok esetben teljesen lehengerlő, színes és vizuális ingerek, a szimbólumokkal teli reklámok, cégérek és jelzőtáblák mögött. A Facebook Live-val nézhető program szintén ingyenes.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek