Most már egyedül sem fog eltévedni, ha az arab sivatagban túrázna

Eddig, ha valaki sivatagi élményekre vágyott az Emírségekben, a legjobb volt, ha tapasztalt terepvezetővel indult útnak, ennek azonban most vége, miután a főváros, Abu-Dzabi segítséget adott a turistáknak ahhoz, hogy önállóan is tehessenek egy kirándulást a homokdűnék között. Hat, kísérő nélkül is bejárható útvonalat ajánlanak, melyet GPS-el lehet követni, és melyek közül mindenki kiválaszthatja a saját vezetési rutinjának leginkább megfelelőt.

Dűnék a Rab-el-Háli sivatagbanForrás: Nepenthes/commons.wikimedia.org

Az útvonalak a város körüli dűnéken vezetnek keresztül, érintve az Al Ain oázist és Al Dhafrát, amely a Rab-el-Háli sivatag szélén fekszik, és amelyet például a 2015-ös Csillagok háborúja VII. részének, Az ébredő erőnek is hátteréül szolgált.

"Abu-Dzabi csodálatos úti cél azoknak a kalandvágyó utazóknak, akik változatos, olykor zordon tájakon keresztül merülnének el a természetben" - mondta Ali Hassan Al Shaiba, Abu-Dzabi Kulturális és Idegenforgalmi Minisztériumának turisztikai igazgatója. 

Az utak a városokat és a vadont is magukban foglalják, ahol tevéket és gazellákat is lehet látni, és ahol akár éjszakai táborozásra is lehetőség van. A legrövidebb út körülbelül négy órát vesz igénybe, míg a leghosszabb, amely az ország legnagyobb homokdűnéin halad át, akár két napig is eltarthat. A biztonság kedvéért a sofőröknek legalább három járműből álló konvojban kell közlekedniük, emellett biztonsági listákkal és utasításokkal látják el őket. A helyi utazásszervezők sivatagi vezetési tanfolyamokat is kínálnak - adja hírül a lonelyplanet.com. Bővebb információk Abu-Dzabi turisztikai oldalán találhatók. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek