Hóbarlangban élt túl a kiránduláson eltévedt fiú

  Egy 17 éves fiú Kanada legnyugatibb tartományában, Brit-Kolumbiában egy kirándulás során keveredett el a csoportjától, és menedékként egy hóbarlangot épített magának, hogy túlélje azt az időszakot, amíg megtalálják. A rendőrség szombaton 18 óra 15 perc körül kapott értesítést egy elhagyott motoros szánról. A tinédzser családja és barátai visszatértek a parkolóba, ahonnan indultak, a fiúra azonban hiába várták, nem érkezett meg – írja a CNN.

  A fiatal fiú nem esett késége, hanem egy jól kivitelezett menedéket épített magának hóbólForrás: South Cariboo Search & Rescue/Facebook

  A társaság egy része ott maradt és keresni kezdte, míg mások riasztották a South Cariboo Search and Rescue kereső és mentőcsapatot, akik felvették a kapcsolatot a rendőrséggel. A mentőcsapat végül felkutatta a tinédzsert, akit nem sokkal később meg is találtak.

  Ez a fiatalember mindent jól csinált, miután a dolgok rosszra fordultak" - dicsérték a fiú leleményességét Facebook-bejegyzésükben.

  "Miután leszakadt a csoporttól, többszöri sikertelen kísérletet tett arra, hogy visszajusson oda, ahonnan jött, de mivel nem volt helyismerete, a szánját jól látható nyílt terepen leparkolta, és odasétált egy közeli fás részhez, ahol egy hihetetlen hóbarlangot épített magának éjszakára."

  South Cariboo Search & Rescue mentőcsapat télen a hómobiljával indul segítséget nyújtaniForrás: South Cariboo Search & Rescue/Facebook

  A bejegyzés így folytatódott: "Amikor csapatunk tagjai ráakadtak, a menedékében tartózkodott étellel és vízzel együtt, a körülményekhez képest jó állapotban. Ez a fiatalember megkönnyítette a dolgunkat azzal, hogy egy helyben maradt, és megfelelő túlélési ismeretekkel rendelkezett a télre."

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!