Egy veszekedés után, mérgében 450 km-t gyalogolt az olasz Forest Gump

Egy olasz férfi miután összeveszett a feleségével, útnak indult, hogy lehűtse magát, és végül 450 km-t gyalogolt. Az olaszok a közösségi médiában rögtön ráaggatták a Forrest Gump becenevet. Az 1994-es sikerfilm szellemileg kissé visszamaradott főhősét Tom Hanks alakította, aki több ezer mérföldet futott az Egyesült Államokban. Az olasz férfira csak egy héttel azután talált rá a rendőrség, hogy az elhagyta Como városát.

Az Adriai-tenger olasz partján, Pesaro és Urbino megye területének határán találtak rá kimerült férfiara - illusztrációForrás: pick-ee/Pixabay

A férfi grandiózusra sikerült sétájának a rendőrség éjjel 2 órakor az Adriai-tenger partján fekvő Fano kikötővárosában vetett véget. A rendőrök az éjszaka közepén, a hidegben céltalanul bolgyongva találtak rá egy tengerpart menti autópályán.

A 48 éves férfi 400 eurós, nagyjából 145 ezer forint bírságot kapott a kijárási tilalom megszegése miatt. A történetről először egy bolognai székhelyű újság számolt be, de az olasz médiában hamar szárnyra kapott a sztori.

A közösségi médiában sokan hősnek nevezik a férfit, és igazságtalannak tartják a kiszabott bírságot.

Az egyik posztoló szerint inkább meg kellett volna jutalmazni – nem megbírságolni –, és új cipőt kellett volna neki adni. Egy másik megdicsérte, hogy inkább így vezette le a haragját, minthogy erőszakhoz folyamodott volna. A férfi szavain igencsak meglepődtek a rendőrök.

"Gyalog jöttem ide, semmilyen járműre nem szálltam fel. Útközben találkoztam emberekkel, akik ételt és italt kínáltak nekem. Jól vagyok, csak egy kicsit elfáradtam – mondta a férj, aki átlag napi 60 km-t tett meg. Miután a rendőrök ellenőrizték a személyi igazolványát az adatbázisukban, kiderült, hogy a felesége bejelentette az eltűnését, ezért felvették vele is a kapcsolatot. A nő Fanóba utazott, hogy begyűjtse elcstangolt férjét. Az olasz jelentések nem közölték, hogyan reagált a feleség, amikor megtudta, hogy a férfi egy 400 eurós bírsággal tért haza – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek