Egy igazán nemes ügy: szilveszterkor azért is futhat, hogy más is futhasson

2020 a legtöbb ember életében sok változást, és sokaknak rengeteg nehézséget is hozott. Ezt az esztendőt viszont lezárhatjuk úgy is, hogy az év utolsó napján azokon segítünk, akiknek sohasem könnyű, akár van vírus, akár nincs. Ők az árva gyermekek. A „Fuss pont most!" jótékonysági eseményen összegyűjtik azokat a kilométereket, amelyeket az év utolsó napjának 24 órájában bárki, bárhol megtesz futva, kocogva, sétálva. A szervező, az Egy vérből vagyunk alapítványnak a szponzorai pedig minden megtett kilométer után 100 forint támogatást nyújtanak.

Bárki, bárhol futhat, hogy sportcipőkhöz segítse az otthonokoban élő gyermekeket - illusztrációForrás: Mentrel/Pixabay

A szervezők hisznek abban, hogy a cselekvő szeretet nem érhet véget a karácsonnyal. A befolyt összegből sportcipőt vesznek a gyermekotthonokban élőknek, mert vannak gyerekek, akik azért nem tudnak sportolni, mert egész egyszerűen nincs cipőjük. Kerüljön cipő a cipősdobozba! A cél az, hogy minimum 100 gyermeket meg tudjanak ajándékozni. Ha 10 000 kilométert összegyűjtenek, már megvan 100 cipő ára. Ha 20 000-et, akkor 200 gyermek kaphat sportcipőt 2021-ben. 

Az esemény fővédnökei Lubics Szilvia és Maráz Zsuzsanna ultrafutók.

Ha szeretnének csatlakozni a jótevő futókhoz, nem kell sehová elutazniuk, ott futhatnak, ahol szeretnének. Mindössze 5 másodpercet vesz igénybe, hogy a megtett kilométereikkel másokon is segítsenek. Ha ide kattintva regisztrálnak, akkor másoknak is lehet cipője. A futás december 31-én 0.00 órakor indul, és  január 1-én 0:01-kor fejeződik be. További információkat a Fuss pont most! Facebook oldalán olvashatnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek