Egy nemesi kúriában épül látogatócentrum a szlovák-magyar határ közelében

Új ökoturisztikai látogatócentrum létesül a Lábatlannal szembeni településen, Karván, amely félúton fekszik Révkomárom és Párkány között. A települést az EUROVELO6 útvonalon a Duna parti környezetben tekerve két keréken vagy Lábatlan felől akár komppal is megközelíthetjük. Részben a kerékpárútnak, részben pedig az egyedülálló Duna-panorámának köszönhető, hogy évről évre több szlovákiai és magyar turista keresi fel a települést – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

Naplemente az őszi DunánForrás: Dunamente TDM

Karva pihenőparkkal és kilátóval is büszkélkedhet, de építettek oda kápolnát, a település Árpád-kori templomát is meg lehet nézni, miközben a helyi termékekkel és a karvai gyümölcsösökkel különböző tematikus programokon lehet megismerkedni. A település Duna-parti szakaszán pedig már nemcsak egy kerékpáros szervizpont, de egy kis büfé is várja a látogatókat.

A kilátóForrás: Dunamente TDM

Karva a kúriák és kastélyok falva volt egykor, ezek felújítása a település számára fontos feladat – fogalmaz közleményében a helyi turizmusért felelős Dunamente TDM. Az egyik ilyen kúria felújításával épülhet fel az az ökoturisztikai centrum is, amely a tervek szerint 2022-ben nyithatja meg a kapuit.

Panoráma a kilátóbólForrás: Dunamente TDM

Komárom környékén a Duna szlovákiai oldalán jelenleg nincs hasonló, a 21. századi technológiát alkalmazó ökoturisztikai létesítmény, amely a virtuális valóság, a mozgásérzékelésen alapuló vezérlést jelentő Leap Motion és egyéb interaktív eszközökkel viszi közelebb a látogatókhoz a térség természeti adottságit, és mutatja be a táj sok évszázados változásait.

Az ökoturisztikai központ látványterve, az épület tervezője Smidt Tamás építészForrás: Dunamente TDM

Karva célja, hogy a látogatóközpont a térség öko- és aktív turisztikai központjává váljék, ahol a látogatók úgy kaphatnak az egész térségről információt, hogy közben összeállítják saját bakancslistájukat is, amihez a látogatóközpont túra- és idegenvezetőt, a kenutúrákhoz szakvezetőt, illetve audioguide-ot vagy térképet is biztosít. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek