Jövőre ez az európai főváros lehet a biciklisek kedvenc helye

Portugália idén számos díjat besöpört, többek között, ahogy mi is beszámoltunk róla, elnyerte az Európa vezető úti célja címet, Lisszabon pedig Európa zöld fővárosa lett. Jövőre pedig szeretne hű maradni ehhez a címhez, ezért június 1. és 4. között itt rendezik meg az Európai Kerékpáros Szövetség eseményét, a Velocityt, mely a kerékpározás népszerűsítését tűzi ki célul.

A színes villamosok is hozzátartoznak a város látnivalóihozForrás: nextvoyage/Pixabay

Lisszabon hét dombjával, a keskeny utcákon araszoló villamosaival, és a nagyon hosszú, Tajo folyón  átívelő Április 25-e hídjával (Ponte 25 de Abril) igencsak alkalmas hely a kerékpározásra. Kétkerekűn könnyen felfedezhetők a város különböző részei, megismerkedhetnek a helyi építészettel, vagy tekerhetnek a folyó mentén.

Jelenleg több mint 90 kilométer hosszú kerékpárút-hálózat van Lisszabonban, de 2021-ig várhatóan ennek hossza eléri majd a 200 km-t is.

A Cais do Sodré kerülettől a Tajo folyó partján eljuthatnak az Algés városrészig vezető kerékpárúton. Az ellenkező irányban, a Parque das Naçõesig további 16 km hosszú kerékpárút van.

A Tajo folyó felett átívelő Április 25. hídForrás: Vitor Oliveira from Torres Vedras/Wikipedia

A kalandvágyóbbak kerékpárútra lelhetnek a sikátorok vagy a széles utak között is, amelyek a Campo Grandéhoz vezetnek, a természet szerelmeseinek pedig Monsanto, a város zöldövezete ajánlható, mintegy 40 km hosszú bicikliúttal. Úgy tűnik, Lisszabon igyekszik biztosítani, hogy ne érje csalódás azokat, akik kerékpáros fővárosként tekintenek rá, és mindent megtesz azért, hogy ideális úti cél lehessen a felelősségteljes és fenntartható turizmusra nyitott látogatóknak  – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek