Szerezzen új élményeket a a hétvégén a csodálatos színekbe öltözött természetben

Ugyan a napsütéses nyárnak már vége, de használják ki az őszt, és találjanak egy olyan programot a szabadban, ahol felfrissülhetnek, kikapcsolódhatnak, mozoghatnak, és jól érezhetik magukat! Mi adunk néhány tippet, hova érdemes ellátogatni a hétvégén. 

Nagy kutyás sportágválasztó

Október 18. vasárnap 10:00-18:00

A ZöldEb és a DOG3 elsődleges célja, hogy a városi kutyázás ne csak korlátokkal, de sok-sok örömmel is együtt járjon, azt pedig a legtöbb gazdi jól tudja: a fáradt kutya boldog kutya. Viszont a rendszeres sport nem csak a mindennapi energiaszint kordában tartására javasolt. A sportnak, rendszeres mozgásnak nemcsak biokémiai, hanem lélekgyógyító hatása is van.

A kutyák képesek mozgásra ösztönözni a gazdit, vagy éppen fordítva - illusztrációForrás: zoegammon/Pixabay

Ezen a rendezvényen kiderül, hogy mi a négylábú kedvencnek és a gazdinak leginkább való közös sport, mozgásforma, életmód. A nagy sportágválasztón igyekeznek a legtöbb lehetőséget megmutatni. Helyszín: Budapest, DOG 3. További információkat az esemény Facebook oldalán találhatnak.

Hajókirándulás és Időutazás a Dunakanyarban

Október 17. szombat 8:30-23:30

Önök melyik korba utaznának vissza? Szombaton visszatekerhetik az időgép óráját és egy legendás busszal visszarepülhetnek abba a korba, amikor a lányok pöttyös ruhában pörögtek, a fiúk pedig jampec szerkóban udvaroltak nekik. A Visegrádi Fellegvárban egy kis kitérőt tehetnek a középkorba, a Duna legszebb szakaszán pedig 2 órán át az Álomhajó ringatja a kirándulókat. Emellett utaznak majd retro Ikarus busszal, és bobozhatnak, pálinkatúrán és királyi lakomán is részt vehetnek. Részvételi díj: 3.990 Ft/fő. További információkat az esemény Facebook oldalán és ide kattintva találhatnak.

Ezerszínű lombok őszi sétája

Október 17. szombat, 10.00 - 13:00

A fák lombja október végére pazar színeket ölt: a természet valóságos színorgiával köszön el az idei évtől. Ez nincs máskép a Soroksári Botanikus kertben sem, ahol szakvezetéses túrára várják. A lombhullató erdők ilyenkor pompáznak a legszebb színekben, a színkavalkád pedig mindössze két hétig tart.

Elképesztő színekbe öltöznek a fák, lakóik pedig el kezdenek felkészülni a télre - illusztrációForrás: PublicDomainPictures/Pixabay

 A hajtások alatt, a növények között történelmünk emlékei bújnak meg, a "Csonthalom" domb alól például többezer éves emlékek is előkerültek. Az őszi réteken és árnyas erdőkben barangolva így felfedezhetik a múlt elfeledett nyomait is. A séta ára: 2500 Ft/fő. További információkat az esemény Facebook oldalán  kaphatnak.

Szigetcsépi kajakkalandok ősszel

Október 18. vasárnap 12:00-15:30

Sokan úgy tartják, hogy Szigetcsépen található nemcsak a környék legjobb szabadstrandja, de a legjobb büféje is. A nyüzsgő nyári vízparti buli helyett azonban most a csendes, őszi színekben pompázó kis öblöket és békés nádasokat látogathatják végig, természetesen a vízen haladva. A természet az őszi hónapokban is tartogat szépségeket, ugyanis a nagy gémek (szürke gém és kócsag) itt maradnak, de a lármás szárcsák és kacsák is üdítő színfoltot nyújtanak a tájban.

Kajakkal a legeldugodtabb helyekre is eljuthatnak, miközben felfedezhetik a nádas állatvilágát - illusztrációForrás: skeeze/Pixabay

Aki szerencsés, láthatja a jégmadarakat is, akik szintén nem vonulnak el télire. A teljes felszerelést a kezes tengeri kajakokat, mentőmellényt és a hullámkötényt a szervezők adják. A túra gyerekbarát és kezdőknek is kiváló. A részvétel 4000 Ft/fő. További információkat az esemény Facebook oldalán találhatnak.

I. Amatőr Tape Bajnokság

Október 17. szombat, 14.00 –18.00 

Tapasztalt és újonc játékosokat egyaránt várnak a Bikás Parkban, hogy részt vegyenek az első ilyen szervezett sporteseményen, mellyel népszerűsíteni szeretnék ezt a vadonatúj játékot. A Tape a tájfutás felkészítő edzéséből kifejlődött csapatsport, mely a taktikázásra és az egyéni lehetőségek sokszínűségére épít. Gyors és lassú, taktikus és heves játékosok egyaránt megtalálhatják a hozzájuk illő játékmodort ebben a futásalapú labdajátékban. Ha kedvük szottyanna valami újhoz, ha mozognának egy jót vagy éppen új sportot, esetleg egy jó közösséget keresnek, akkor ott a helyük. Délután 6-tól csapatépítő program és beszélgetés lesz. A Tape útmutatóról ide kattintva tudhatnak meg többet. További információkat az esemény Facebook oldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek