Saját fejlesztésű, offroad-kerekesszéket mutatott be a közönségnek egy német férfi

A bajorországi Muggendorfban élő, 55 éves Martin Ebner kicsit több mint fél éven át dolgozott a Scuttler névre keresztelt, óránként 6 kilométeres sebességgel közlekedő lánctalpas járművén, amit azért fejlesztett ki, hogy a jövőben a mozgáskorlátozottaknak is elérhetővé tegye a hegyi túrák élményét.

Az offroad-kerekesszéket távirányítóval is lehet működtetniForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Nicolas Armer

Ebner eredetileg édesanyja számára készítette az offroad-kerekesszéket, és annak az idősebb korosztálynak szánja, akik már nem járnak-kelnek olyan biztonságosan, mint régen, de továbbra is szeretnék élvezni a túrázás élményét. A járműveket egyelőre maga készíti, de amennyiben szállodáktól vagy turisztikai központoktól érkezne rá igény, a sorozatgyártás is megvalósítható lenne - olvasható a VorarlbergOnline.at oldalán.

A Reisen für alle (Az utazás mindenkié) elnevezésű országos projekt során készített adatbank áttekintést ad a németországi akadálymentes turisztikai lehetőségekről: az országban 2000 ilyen hivatalos program és helyszín van. De a kerekesszékkel közlekedők számára messze nem minden úti cél közelíthető meg. Az adatbank kínálatán belül mindössze 150 akadálymentesített szállás, múzeum és kiránduló útvonal létezik országszerte.

Martin Ebner járművével azt szeretné elérni, hogy minden turista elindulhass túrázni oda, ahova csak szeretne. A Scuttler egyébként távirányítható hordággyá is átalakítható és még a szüretelésnél, a dűlőkön is tud haladni - mesélte a feltaláló.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek