Hálózsákokban tölthetik az éjszakát egy vándormadarakkal teli tájon

Hálózsákban alhatnak a csillagos ég alatt a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. A nem mindennapi kaland augusztus 28-án pénteken este 18.00 órakor kezdődik és másnap reggel 8.00 óráig tart. A közeledő ősz és a távozó nyár sajátos hangulatot ad a kis-sárréti tájnak, és ennek most önök is részesei lehetnek.

A késő esti szokatlan időpont még izgalmasabbá teszi a kalandot - a fotó illusztrációForrás: StockSnap/Pixabay

 A program az éjszakai szálláshely felmérése és előkészítése után egy kellemes sétával indul, melynek során a kisvátyoni erdők, mocsárrétek és a közeli halastavak madárvilágával ismerkedhetnek meg. Augusztus végén már megérkeznek az első vándormadarak is. Pólingcsapatok, bíbicek járják a lekaszált mezőket, barna rétihéják, egerészölyvek kutatnak táplálék után és néha a közelben fészkelő rétisas párok egyedei is feltűnnek. Estefelé megindul a vadrécék húzása a tavakról a külső táplálkozó-területek irányába. A tarlókról, mezőkről nyári ludak érkeznek éjszakázni a halastavakra. Bakcsók és szürke gémek kiáltásai színezik az esti hangulatot. Szerencsés esetben gímszarvasokban is gyönyörködhetnek.

Sötétedéskor, visszaérkezve biztonságos körülmények között kis tüzet gyújtanak majd, amelynél mindenki megsütheti a magával hozott szalonnát és egyéb harapnivalót.

Az éjszakát hálózsákokban tölthetik, de aki szeretne, sátrat is állíthat. Remélhetőleg az augusztusban szokásos csillaghullás látványossá teszik az éjszakai égboltot.

A találkozó helyszíne a Begécsi-halastó bejárata. Időpontja augusztus 28. péntek 18.00 óra. Részvételi díj felnőtteknek 700 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft/fő. További információkat az esemményről a Körös-Maros Nemzeti Park weboldalán találhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek