Csak a lábnyom maradjon utánunk! Felelős túrázási kisokos a Galyatető Turistacentrumtól

Miután sorra érkeznek a hírek, mely országokat nem ajánlott már látogatni a sárga, illetve a piros besorolásuk miatt, a nyaralni vágyó emberek inkább belföldön próbálnak lehetőségeket találni. Akik túrázásra adják a fejüket, azok Magyarország legszebb pontjai közül választhatnak, de bármelyikre is essen a választásuk, nem árt tisztában lenni az alapvető túrázási szabályokkal.

"A Galyatető Turistacentrum és a Galya-kilátó környezetének megóvása szívügyünk! Mégis, sajnos sokat küzdünk a szemeteléssel, károkozással, ami a sok ezer kiránduló nyomán itt marad. Túrázási jótanácsainkat azért állítottuk össze, hogy segítsünk a biztonságos, örömteli természetjárásban és az élő környezetünk megőrzésében" – ezt posztolta ma reggel Facebook-oldalán a Galyatető Turistacentrum, amely számos rossz tapasztalatai után összeállított túrázási-kisokosával a felelős természetjárásra szeretné felhívni a figyelmet.

Forrás: Galyatető Turistacentrum Facebook oldal

Ebben elsősorban a biztonságra és tudatosságra fektetik a legnagyobb hangsúlyt, mind a túrázni vágyó egyén, mind pedig a természet oldaláról megközelítve. Az olyan alapvető és már-már magától értetődő pontokon túl, minthogy ne szemeteljünk, és figyeljünk a többi emberre is, hosszabb bekezdésben taglalják, hogy legyünk előrelátók, mindig figyeljünk értékeinkre, a kijelölt túraútvonalakról ne térjünk le, és hogy ne zargassuk a felbukkanó állatokat. 

"Túrázunk, kirándulunk, vendégségbe járunk a természetbe. Nem hagyunk rajta nyomot, nem teszünk benne kárt, nem változtatjuk meg. Nem hagyunk ott semmit, csak a lábnyomunkat" – fogalmaznak összeállításukban, amely teljes egészében a Galyatető Turistacentrum hivatalos weboldalán érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek