Ezen a sétán az összes érzékszervével megtapasztalhatja az éjszakai erdő mivoltát

Erdőmerüléskor az erdő mély, relaxáló hatását tapasztalhatjuk meg. Az Éjszakai Erdőmerülés során esti sötétségben látogathatunk el az erdőbe. Ilyenkor kiélesednek az érzékszerveink, és látásunkra ugyan kevésbé támaszkodhatunk, de valószínűleg több hangot, erdei zörejt fogunk hallani, jobban érezzük a talpunkkal a talajt, a bőrünkkel a hőmérsékletet, a párát, és az orrunkkal az esti erdő illatait. A csodálatos erdei környezetben vezetett könnyű séta során speciális gyakorlatokkal, tanácsokkal, játékokkal, különleges ingerekkel, mozgással segítjik a vendégek relaxálását. A program résztvevői különleges erdei pikniken is részt vesznek.

Az éjjeli erdei relaxációs séta az összes érzékszervezet megmozgatjaForrás: PIRO4D/Pixabay

A csoportos sétán a résztvevők elsősorban egyéni munkát végeznek, a saját gondolataikkal, érzéseikkel, a saját igényük, tempójuk szerint haladnak. A program biztonságos: a séta során a csoport együtt halad, a programot tapasztalt, az éjszakai erdőt jól ismerő szakemberek vezetik.

Az éjszakai erdő által kiváltott izgalom természetes, a program során pedig segít nekünk abban, hogy figyelmünk a jelenre fókuszáljon.

A módszer hazavihető, tovább gyakorolható kisebb-nagyobb erdőkben, parkokban vagy a hétköznapi természetes környezetünkben is. Az Erdőmerülés során a természetben, az ember legősibb élményvilágához hazatérve kerülünk abba a relaxált állapotba, amely segít visszaállítani az idegrendszer nyugalmi állapotát, és ez a hatás a program után is kitart. A természettel kialakított kapcsolat segít abban, hogy a modern társadalom stresszes állapotából elérjük az élettani relaxáltságot. Relaxációval fokozzuk a természetes immunműködést, amelyet a stressz különben elnyomna. A séta dőtartama 180 perc, hossza 3 km. 

A rendezvény időpontja: augusztus 21., érkezés és regisztráció: 19:00-19:30 között. Árak, amelyek a speciális erdei étkezést is tartalmazzák: 14-18 év közöttieknek 5000 Ft/fő, felnőtteknek 7000 Ft/fő, páros jegy: 6000 Ft/fő. A program kiindulási és célpontja a Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont. A program előzetes jelentkezéshez kötött. Részletes ismertetőt az Erdőmerülés programról ide kattintva kaphatnak, illetve az esemény Facebook oldalán is tájékozódhatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek