Könnyű túrán járhatja be a népmesei szépségű Törőfej-völgyet

Az Aggteleki Nemzeti Park területén található Törőfej-völgy sok érdekességet rejt magában Jósvafő geológia és történelmi múltjáról. Csak hogy néhányat említsünk: itt bukkannak a felszínre a Baradla-barlang forrásai, a Jósva-források és itt található a Tengerszem-tó, valamint az egykori turbinaház is.

A Baradla-barlang bejárataForrás: Darinko/commons.wikimedia.org

Jósvafő festői fekvésű település, műemléki jelentőségű ófaluja a népmesék hangulatát idézi. A természeti mellett építészeti örökségünk számos szép példája tekinthető meg itt. A falu tőszomszédságában, a Törőfej-völgy végében gyönyörű természeti környezetben található a Baradla-barlang kijárata, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság épülete és a környék egyik legnépszerűbb szállodája - derül ki a nemzeti park honlapjáról.

A nemzeti park július 4-én túrát szervez a környéken, a találkozó a Baradla-barlang jegypénztárában lesz 10 órakot. A túra hossza 2 kilométer, időtartama 2 óra.

A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges legkésőbb július 3-ig, a túra mininmum 5, teljes árú jegy megváltása esetén indul, a résztvevők maximális létszáma 30 fő. A teljes árú belépő 1000 Ft, a kedvezményes pedig 750 Ft. További információk az esemény oldalán találhatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek