Még van néhány napja, hogy megnézze a tiszavirágzást

Ha kíváncsi a kérészek táncára, még van néhány napja, hogy elutazzon a határközeli vajdasági városba, Magyarkanizsára, ahol a megszokottnál gazdagabb tiszavirágzás várja, sőt még vízi túrára is befizethet.

Javában zajlik a tiszavirágzásForrás: Wikipédia / Készítette: Derzsi Elekes Andor

A Felderítőtelep cserkészei idén kenuzásra invitálják az érdeklődőket: a tapasztaltabbak és bátrabbak maguk evezhetnek be a tiszavirágzás kellős közepére, de akár "sofőrt" is kérhetnek. A Tisza-partról sétahajó is indul az esti órákban, akár erre is fel lehet pattanni.

Az idei kérésznász sikerességét nagyban hátráltatta az esős, medárdi időjárás, ami a víz hőmérsékletét is lecsökkentette. A vízi rovaroknak ideálisnak egyáltalán nem mondható körülmények ellenére mégis tömeges rajzásnak lehetnek szemtanúi a látogatók - számolt be róla a Magyar Szó vajdasági napilap.

A kérész három év lárvaállapotot követően a Tisza felszínére jön és levedli lárvaköpenyét. Rovarélete mindössze 3-4 óra, ez idő alatt pedig biztosítja az utódlást, majd elpusztul. A Pannon RTV tudósítása szerint a kérészek táncát évről évre nagy érdeklődés övezi Magyarkanizsán, éppen ezért egyre több lehetőséggel várják az idelátogatókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek