Jobb, ha most nem indul el túrázni a szurdökvölgybe

Nagy mennyiségű csapadék zúdult le a Visegrádi-hegységben, ezért a Pilisi Parkerdő azt tanácsolja a túrázóknak, lehetőség szerint most ne keressék fel a hegység területén található szurdokvölgyeket, a megáradt vízfolyások miatt ugyanis balesetveszély.

A Medárd napja óta tartó esőzések következtében jelentősen megemelkedett a szurdokvölgyekben folyó víz mennyisége. A Visegrádi-hegység és a Pilis területén szerdán átvonuló vihar szabályos özönvizet okozott, és még a sziklafalak között futó túraösvényekre is nagy mennyiségű hordalék, kidőlt fák, nagyobb kövek zuhantak - írták a Pilisi Parkerdő Zrt. közleményében.

Áradás a Rám-szakadékbanForrás: Pilisi Parkerdő

A szurdokvölgyekben tovább nehezíti a helyzetet, hogy megáradtak a patakok és a vízfolyások, a túraösvények pedig csúszóssá, nehezen járhatóvá váltak. Ezek miatt az extrém körülmények miatt most kifejezetten veszélyes és körülményes a túrázás a környéken.

Bár az erdőben mindenki saját felelőségre tartózkodhat, a Parkerdő területén található szurdokvölgyekben, így a Rám-szakadékban és a Dera-szurdokban sem ajánlott nagyobb esők idején kirándulni.

Balesetveszélyesesk a túraútvonalakForrás: Pilisi Parkerdő

A Pilisi Parkerdő ezért arra kéri a túrázókat, ezekben a napokban ne látogassák a szurdokvölgyeket, valamint lehetőség szerint kerüljék el a meredek szakaszokkal bíró túraútvonalakat, mint például a Spartacus-ösvény, vagy a pilismaróti Hirsch-oromhoz vezető ösvény.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek