Ha van mersze egy éjjeli, felfedező túrához, holnap este bele is vetheti magát

Évről évre nagy sikerrel rendezi meg éjszakai felfedező túráit a Budai-hegységben a Barangoló Baráti Kör. Idei, második nyári túrájuk alkalmával a Hűvösvölgyből indulnak útnak, a kirándulás során néhány alkalommal megállva pedig mindig tartanak egy-egy rövid idegenvezetést.

A éj leple alatt fedezhetik fel a Budai-hegységet - illusztrációForrás: scartmyart/Pixabay

A Szipka-patak felett gyorsan átsuhanva az erdőbe vethetik magukat, ahol folyamatos, de enyhe emelkedővel jutnak el a Nyéki-hegy és a Vadaskerti-hegy mellett a Mátyás király egykori vadaskertjének emléket állító kőhöz, ahol megpihenhetnek. Akik még ennél is többre kíváncsiak, azok megkereshetik a régi határkövet az erdőben.

A Homok-hegy tetejéről csodálatos panoráma várja a csapatot a vitorlázó repülőtér felé.

Tovább haladva találkozhatnak a régi katonasírral ahol megemlékeznek a hajdan fejedelmi külsejű, mára már megkopott Oroszlán-szikláról. Ahogy menetelnek a régi vadaskert falai mentén, lassan megérkeznek a végállomáshoz. Egy lelfelé lépcsőzés után eljutnak majd az Apáthy-sziklához, ahonnan – megérdemelten – a város fényeiben gyönyörködhetnek. A séta végével a Nagybányai úthoz érnek ki, ahonnan a 11-es busz vagy az 56 és 61-es villamos is elérhető.

A Kapcsolj ki! Esti felfedező túra a Budai-hegységben elnevezésű esemény időpontja: június 16. kedd, 19:00–21:30. A túra jellege: közepes kaptatókkal, jelzett gyalogösvényeken zajlik, nagyjából 5 km távon, ahol a szintkülönbség felfelé 203 méter, lefelé 249 méter.

Fejlámpára vagy elemlámpára tartalék elemmel és túrabakancsra mindenképpen szükség lesz, de feltöltött mobiltelefon, folyadék, minimális étel is legyen a vállalkozó szellemű túrázóknál. A túra részvételi díjáról, a járvány miatti szabályok betartásáról és egyéb tudnivalókról az esemény Facebook oldalán tájékozódhatnak. A programváltozás jogát a szervező fenntartja. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek