A világ legmagasabb pilléréről függő kötélpályája gyönyörű vidék felett ível át

A maga nemében a világ legmagasabb, 214,8 méteres pillére tart egy drótkötélpályát, amelyet a hétvégén adtak át Vietnamban. A négykilométeres drótkötélpálya Vietnam északi részén köti össze a festői szépségű Cat Ba-szigetet az ország harmadik legnagyobb városával, a szárazföldön tőle 20 kilométerre nyugatra fekvő Hai Phonggal.

A Guinness World Records hivatalosan is világrekorderként ismerte el a Doppelmayr osztrák cég által épített drótkötélpálya pilléreit.

Az új eszköz gyorsan és olcsón elérhetővé teszi a szigetet, amelyre eddig csak drága szárnyashajóval vagy lassú komppal lehetett eljutni. A drótkötélpálya kabinjai óránként akár 5500 embert is szállíthatnak egy irányban.

A Cat Ba nemzeti park Ha Long nevű öble vizen úszó településekkelForrás: Jimmy Tran / Shutterstock

A vorarlbergi Doppelmayr már több, a Guinness által is elismert világrekorder drótkötélpályát épített a Sun Group vietnami idegenforgalmi konglomerátum számára az elmúlt években. A világ leghosszabb, 7,9 kilométeres hármas drótkötélpályája köti össze Hon Thom és Phu Quoc szigeteket. Rekord - 1410 méteres - szintkülönbséget küzd le az "Indokína tetejére", a 3143 méteres vietnami Fansipan-hegyre vezető drótkötélpálya is – olvasható az MTI hírei között.

A világ leghosszabb, 7,9 kilométeres hármas drótkötélpályáját 2018-ban adták át VietnambanForrás: Doppelmayr.com

A Cat Bao-szigetre vezető, fenséges kilátást nyújtó drótkötélpálya megépítése nagyjából 30 milliárd forintnak megfelelő összegbe került. A sziget idegenforgalmának fellendülését várják tőle. A számos történelmi emléket tartalmazó Cat Ba Nemzeti Parkot 2003-ban bioszféra-rezervátumként ismerte el az UNICEF.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek