Lefújták a Boston Marathont, az esemény eddigi, 124 éves történetében először

Lemondták a 2020-as bostoni maraton megrendezését, helyette virtuális versennyé teszik az esemény történetében először. Marty Walsh polgármester jelentette ezt be egy sajtótájékoztatón, miután a Bostoni Atlétikai Szövetség megállapította, hogy a 124. bostoni maraton hagyományos, egynapos futása ebben az évben a koronavírus járvány miatt nem megvalósítható  – írja a CNN.

Lehetetlen lenne biztonságosan kivitelezni a versenyt, ahol korábban mindig hatalmas tömegek futottakForrás: Pingswept/Wikimedia Commons

"Nincs lehetőségünk a szokásos verseny megtartására anélkül, hogy a rengeteg ember ne kerülne közvetlen közel egymáshoz " – mondta Walsh. "Egy ilyen esemény megrendezése nem lenne felelőségteljes és reális szeptember 14-én, vagy bármikor, ebben az évben." Az eseményt korábban április 20-ról szeptember 14-re halasztották. Minden regisztrált résztvevőnek teljes mértékben visszatérítik a nevezési díját.

A versenyt egy virtuális rendezvény váltja fel, amelyben a résztvevők érmet is szerezhetnek, ha igazolják, hogy hatórás időtartamon belül lefutották a 42 km-t.

A futók szeptember 7–14-ig vehetnek részt a versenyben, és minden sportoló, aki teljesíti a virtuális versenyt, pólót, érmet és egyéb nyereményeket kap. Az Egyesült Államokban, Massachusettsben rögzítették jelenleg az ötödik legtöbb koronavírus-esetet (94 220) és halálesetet (6547 fő), így a  fertőzöttség tekintetében a harmadik helyen áll az USA-ban a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint. „A város helyes döntést hozott azzal, hogy óvatosan jár el" – mondta Charlie Baker kormányfő.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek