Kétnapos gyalogtúra várja a kalandvágyókat az Őrségben

Az Őrzők legendája néven indul 2 napos gyalogtúra az Őrségi Nemzeti Parkban a március 28-29-i hétvégén. A kalandos program helyszíne Magyarország nyugati pereme, egy különleges, folyók és patakok által formált erdős dombvidék. Az ország határait honfoglaló őseink őrállók segítségével védték, az Őrség innen kapta nevét. Magaslatainak tetején szétszórtan megbúvó kertek és házak őrzik a táj sokszínű változatosságát. Vadregényes folyói a Rába, illetve a Zala (Szala), ami Szalafőtől északra ered, majd középen szeli át e titokzatos vidéket. Az Őrséget a "tavak országának" is nevezik. 

Zsoldos-féle kerített lakóház az ŐrségbenForrás: Thaler/Wikipedia

Napi programterv: Első nap reggel 9 órakor Bajánsenyéről indul a kaland, melynek során kellemes körtúrán járhatják be a környéket. Többek között útba ejtik a Szalafői skanzent és megnézik Őriszentpéteren a híres Árpád kori templomot. A túra hossza: 23 km. A második nap Őriszentpéterről indul a körtúra, Ispánk falva következik, mely az Őrség szívében található kis település, amit a helyiek tréfásan a világ közepének neveznek.

Megismerkedhetnek az ízrestaurátorral, Erős Györggyel, akinél hihetetlenül finom, kézi készítésű csokoládékat kóstolhatnak.

Feltöltődve energiával nekivágnak majd az utolsó kilométereknek, s csak késő délután érkeznek vissza. A túra hossza: 19 km. A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja. A túra ára: 5.000 Ft/fő. További információkat a Magyar Kaland - Sport Egyesület Nonprofit Szervezet (MAKASE) weboldalán találhatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek