Varázslatos felvétel készült a Duna-Tisza torkolatáról

  Ljasuk Dimitry magával ragadó kisfilmet készített a Tisza torkolatáról és az itt található faluról, Zalánkeménről - adja hírül a Turista magazin.

  ZalánkeménForrás: Путник/commons.wikimedia.org

  Tavaly novemberben háromszor látogatott ide a forgatás miatt, és korábbi filmjeihez hasonlóan saját szemszögből mutatja be ezt a helyet is. A Tisza a vajdasági Zalánkemén, szerbül Stari Slankamen falunál folyik a Dunába.

  Ha a Tisza 0. folyókilométeréhez szeretnénk ellátogatni, azt Zalánkeménből csónakkal tehetjük meg, hiszen a torkolat a faluhoz képest a Duna másik oldalán van. 

  Ami a környék egyéb látnivalóit illeti: biciklivel jól körbejárható a falu és a környék is. Feltekerhetünk a zalánkeméni várromhoz, ahonnan pazar kilátás nyílik a falura és természetesen a Tisza és a Duna összefolyásának látványán is órákig elmerenghetünk. A parton csónakot is bérelhetünk.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!