Egy téli sétán a Várnegyedben Sissi kedvenc süteményeit is megismerhetik

Milyen volt az élet a Várnegyedben a két világháború között? Hova jártak a gyerekek iskolába? Kik voltak a kerület jellegzetes alakjai? Hogy töltötték a vár lakosai a vasárnapi nagymisét követő délutánokat? Hol lehetett elintézni a mindennapi bevásárlást? A buszjárat elindulásáig hogy jöttek fel az emberek a Várba? Hol működött a postahivatal, a patika, hová mehettek a hölgyek a frizurájukat megigazíttatni, ruhát készíttetni?

Forrás: Pexels/Pixabay

Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak február 8-án, szombaton, 9:30 és 11:30 között egy téli séta keretében a budavári polgárvárosban.

Megtudhatják azt is, melyek voltak Sissi kedvenc süteményei, megkeresik, hol élt a luxusóráiról híres Louis Cartier és felesége vagy éppen a vadászíró Széchenyi Zsigmond, és hol állt Esterházy Pál herceg palotája a várban.

A tematikus túrán végigsétálnak a várnegyed hangulatos, macskaköves utcáin, hogy a már sokszor látott barokk házakat lakóikon keresztül is jobban megismerjék. A vári Kisbalta étterem vendéglőse szemeivel láthatják gróf Apponyi Albertet, a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosát is.

Forrás: Globetrotter19/Wikipedia

A séta időtartama 2 óra, részvételi díj: felnőtteknek 3500Ft, nyugdíjasoknak 3100Ft, diákoknak 1500Ft (18 éves korig). További információkat az esemény Facebook oldalán találhatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek