A játékostól a romantikusig – a világ legszebb korcsolyapályái

A korcsolyázás amolyan igazi összejövős téli program, a pályák tele vannak családokkal és baráti társaságokkal. Nagyon jó hely, ahol a haverokkal össze lehet futni még iskola után vagy a hétvégén, és eredeti randi helyszín is, ahol nem is kell különösebben ügyesnek lenni, így botladozás közben az ember nyugodtan a partnerébe kapaszkodhat. Korcsolyázni rengeteg helyen lehet a csarnokoktól kezdve a befagyott tavakig, mi pedig most néhány olyan mesterséges pályát mutatunk meg önöknek, ahol a körítés is nagyon rendben van.

Vörös tér, Moszkva

A hírneves GUM Áruház előtti területet foglalja el ez a körülbelül 3000 négyzetméteres pálya, mely az orosz főváros legnagyobb és leghíresebb korcsolyapályája is egyben. Amellett, hogy a hatalmas területen körülbelül 500 ember tud siklani egyszerre, rengeteg látogatót vonz a hely már a helyszínválasztással is, mely meg kell hagyni, hogy igazi telitalálat.

Forrás: dimbar76/Shutterstock

Különösen este válik varázslatossá az UNESCO Világörökségi listán szereplő Vörös tér, ahol korizás közben nemcsak az áruház kivilágított homlokzatát lehet látni, hanem például a Kreml és a színes hagymakupoláiról ismert Vaszilij Blazsennij-székesegyházat is.

Nathan Phillips Square, Toronto

Kanadában rengeteg helyen lehet korcsolyázni, némely helyszín viszont kitűnik a hatalmas felhozatalból az egyedisége miatt. Ilyen például a Torontóban található pálya is, mely közvetlenül a Városháza előtt terül el, és esténként aranyfénnyel megvilágított lágy íveivel vonzza a tekintetet.

Forrás: Benson Kua from Toronto, Canada - On the sidelinesUploaded by tm, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=25887805

A koripálya nyáron egy mesterséges tó vagy inkább medence, és külön érdekesség, hogy a Berlini fal egy darabját is elhelyezték az alapjában. A tér – mely a maga nemében legnagyobb az országban – tele van látnivalókkal, többek között felállították itt Henry Moor Az íjász című alkotását is.

Vienna Ice Dream, Bécs

Vagyis a Bécsi Jégálom, ahova akár a hétvégén is átugorhat a család korizni egyet. Több mint 25 éve minden télen megnyitják a pályát, melynek a bécsi Városháza ad meseszép hátteret. A bécsi belvárosban található korcsolyapálya 9000 négyzetméter, az igazi extra viszont az, hogy két szinten lehet siklani.

A Wiener Eistraum 2019-es megnyitójaForrás: David Bohmann / © PID

Amellett, hogy szép nagy pályákon lehet nyugisan csúszkálni vagy kunsztokat bemutatni, van egy jégfolyosó, vagy inkább jégösvény is, amely a Rathauspark fái között kanyarog. A pályarendszer és a környező épületek talán este mutatják a legszebb arcukat, ilyenkor romantikusan lágy fényekben dereng a környék.

Maggie Daley Park, Chicago

Körülbelül fél kilométer hosszan kanyarog az amerikai jégpálya vagy inkább jégösvény a Chicagóban található Maggie Daley Parkban. A parkban számtalan modern installáció között suhanhatnak a korcsolyázók, de kétségtelen, hogy az is nagyon sokat hozzátesz az élményhez, hogy a háttérben, a pályától nem is olyan távol a város karcsú felhőkarcolói rajzolódnak ki.

Forrás: D Guest Smith/Shutterstock

A pálya önmagában is nagyon izgalmas, mivel az nem csupán sima kör vagy ellipszis alakú, hanem lágyan kanyarog, és finom emelkedőkkel, lejtőkkel hullámzik keresztül a parkon.

Óvárosi korcsolyapálya, Varsó

A lengyel főváros egyik legszebb pontjára álmodták meg a korcsolyapályát: a jégen suhanók ugyanis a város jelképe, a hableányos szökőkút körül keringhetnek. Az óváros középkori piactere Varsó talán leghangulatosabb pontja, melyet karcsú, színes házak szegélyeznek.

Forrás: MarinaD_37/Shutterstock

A helyen, melyet jó időben az éttermek tarka napernyői alatt üldögélő turisták töltenek meg, télen sétáló embereket, és melengető harapnivalókat kínáló faházikókat lehet látni. A korcsolyázás mindenkinek ingyenes, csupán a korik bérléséért kell fizetni.

Fuji-Q Highland, Fudzsijosida

Alapvetően egy szórakoztató parkról van szó, ahol télen sem áll le az élet, sőt! Itt alakították ki ugyanis Japán egyik legnagyobb korcsolyapályáját, melynek egészen különleges hangulatot ad az, hogy suhanás közben a nem is olyan távoli Fuji hegyet is látni lehet. A pálya nem egyetlen összefüggő terület, hanem a játékok és nyáron zöldellő növények kis szigetei között kanyarog. Van külön gyakorló terület a kezdőknek, ha pedig valaki sokáig maradna, nyugodtan megteheti, mivel a park estére ragyogóan színes világítást kap.

Rideau Canal Skateway, Ottawa

És még egy kanadai helyszín. Ezúttal nem egy mesterséges jégpálya, hanem egy csatorna, a Rideau az, amin végig lehet korcsolyázni, méghozzá egy sor izgalmas kulturális látnivaló mellett. A karcsú vízi út télen megtelik emberekkel, akik a világ egyik leghosszabb korcsolyapályáján siklanak végig, miközben megállnak pihenni a kihelyezett melegedőknél, ahol természetesen enni és inni is lehet.

Forrás: kristof lauwers/Shutterstock

Amellett, hogy ez egy roppant vicces és sportos módja a városnézésnek illetve a közlekedésnek, a hely többek között a Winterlude fesztiválnak is otthont ad; a rendezvényt február első heteiben rendezik meg.

Ice*Amsterdam, Amszterdam

Az amszterdami Musumplein-en található ez a hosszúkás és széles jégpálya, melynek egy pontján a híres Magere Brug egy másolatát is elhelyezték, így olyan, mintha a látogatók a híres holland híd alatti csatornán suhannának végig.

Forrás: hanspetersmits/Pixabay

A pálya egyik végén a hírneves Rijksmuseum, Hollandia nemzeti múzeuma található, mely többek között a világ legnagyobb Rembrandt gyűjteményének ad otthont. A jégpálya mellett rengeteg hangulatos kis faházikó kínálja az illatos finomságokat, többek között természetesen holland specialitásokat is.

Wollman Skating Rink

Ha valaki New Yorkban jár, akkor elsőre nagy valószínűséggel a Rockefeller Center előtt található pálya ugrik be neki, ha korcsolyázni támad kedve. Nem kérdés, hogy az a helyszín is kihagyhatatlan, viszont nem kevésbé híres a Central parkban található Wollman Skating Rink sem.

Forrás: lazyllama/Shutterstock

A park déli részén lévő korcsolyapályát rengeteg filmben láthattuk a Love Storytól a Szerelem a végzeten című szívmelengető jelenetéig. És igen, valóban van valami szuper romantikus a helyszínben, ahogy a behavazott park fái között siklanak az emberek – még akkor is, ha mindez a világ egyik legnagyobb városának közepén történik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek