Hitte volna, hogy ez a balkáni ország viszi el a pálmát?

A világ leghíresebb bloggerei által kiválasztott 44 legjobb úti cél bemutatása után a Travel Lemming utazási portál felkérte olvasóit, hogy a lista alapján válasszák ki, melyik a legtutibb hely. A portál 8 ezer olvasó szavazása után adta ki az összes kontinensen a legjobb úticélok listáját - írja a szerb Turistički Svetl turisztikai magazin.

Zlatibor természeti adottságáról híresForrás: Shutterstock / Készítette: NonixPhoto

Európa legjobban feltörekvő célállomásának Szerbiát szavazták meg az olvasók.    

Szerbia valószínűleg az egyik leginkább alul értékelt turisztikai célpont a világon, pedig itt sincs hiány látnivalókban: az ország jól ismert lenyűgöző erdőiről, Zlatibor mesés környékéről, a fővárosban pedig rengeteg szórakozási és kulturális lehetőség van. Szerbiát leginkább május és szeptember között látogatják a turisták, a legismertebb látnivalók pedig Belgrádban és Újvidéken vannak.

Szerbia után a második helyen a horvátországi Hvar, a harmadik helyen pedig Szlovénia áll. A többi kontinensen lévő helyszínek közül nagyon jónak tartják a mexikói Valladolid-oz, az ausztrál Orange-t, az afrikai Malavit, a dél-amerikai Limát és az ázsiai Srí Lankát is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek