Bárki, bárhol becsatlakozhat az októberi tókerülő Balaton Caminóba

Tíz nap, 200 kilométer, több mint 300 ezer lépés. A harmadik Balaton Camino túrához bárki csatlakozhat, akár egy kisebb szakaszra, néhány napra, vagy egészen végig is – olvasható az esemény Facebook-oldalán.

Forrás: Balatoncamino.hu

Először 2017 februárjában szervezte meg ezzel a névvel a tókerülő túrát három barátnő, Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna, amelyet 2018-ban már egy májusi, nagyobb létszámra bővülő csapat több napos túrája követett. 2019-ben pedig mindezt októberre időzítik, az első napot egészen pontosan október 5-ben határozták meg. 

Forrás: Balatoncamino.hu

A Caminohoz csatlakozók naponta kitűzött 20-25 kilométeres sétára számítsanak, amely során erdőkben, part mentén és nádasok mellett haladnak el. A csapat reggelente együtt indul el, majd mindenki a saját tempójában, akár szünetekkel tagolva teljesítheti a távot. Az utolsó, október 14-i napon a balatonfüredi Esterházy strandról indulva tesznek meg 20 kilométert, hogy aztán a balatonfűzfői vasútállomáson zárhassák a gyalogtúrát. A pontos útitervért és minden fontos tudnivalóért bővebben a Balaton Camino weboldalát érdemes böngészni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek