Négyszer ment egy párért a mentőhelikopter hegymászás közben

  Egy spanyol pár az olasz Dolomitok jellegzetes hármas ormára, a Tre Cime di Lavaredóra akart felmászni, közben négyszer szálltak ki helikopterrel a mentésükre – számol be az MTI a hegyi mentők Facebook-bejegyzéséről.

  Forrás: wikipedia.org

  A négy mentés számlája mintegy 7500 euróra (2,48 millió forint) rúghat - mondta Walter Milian, az olasz alpesi hegyi és barlangi mentőszolgálat (CNSAS) munkatársa. A 45 éves férfihez és 36 éves párjához már a múlt héten is ki kellett szállniuk, akkor más hegymászókkal együtt éjjeli sötétben találtak rájuk, a túrázóknál se lámpák, se hegymászó kötelek nem voltak.

  Ezután augusztus 31. és szeptember 2. között a férfi aggódó szüleinek kérésére még háromszor kellett értük menni a szinte függőleges sziklafalhoz, a barcelonai pár kétszer is visszautasította a segítséget, mert egyedül akartak továbbmászni.

  Utoljára 2750 méteres magasságban akadtak el, ekkor már attól féltek, hogy a kedvezőtlen időjárási kilátások miatt nem jutnak le maguktól. Hétfő reggel szállították őket egy menedékházba. Giovanni Cipollotti, a CNSAS helyi vezetője elmondta, hogy négy különálló mentőakció szervezése egyazon csoportnak abszolút rekord. Arra is emlékeztetett, hogy csak az orvosi ellátást igénylők számára ingyenes a mentés.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!