Fedezzük fel az ungvári várat régészek vezetésével

  Az Ung folyó kanyarulata felett mintegy 24-30 méter magasságban található várat ingyenes túrákon nézhetik meg azok, akik augusztusban jelentkeznek az archeológusok által vezetett bemutatókra – olvasható a karpatinfo.net oldalán.

  Az ungvári vár fülesbástyájaForrás: Varga Attila / CC BY-SA 3.0 / wikimedia.org

  Az első előadásokat Janos Misko és Volodimir Mojzsesz vezették, de azt ígérték, hogy a nyár folyamán még lesz lehetőség részt venni a túrákon. A következő eseményt augusztusra tervezik. A bemutatók alatt láthatják a 9-13. századok alatt a magyar királyok tulajdonában lévő vár romjait és a régi földvártól északra található új várat is. Illetve azokat az új tárgyat, amiket a régészek a területen találtak. A várkertben megtekinthető még az a kiterjesztett szárnyú turulmadár is, amely egykor a Munkácsi vár emlékoszlopát díszítette. A belső udvaron pedig számos középkori épületmaradványt tártak fel.

  De ha a túra után még van idejük, érdemes még ellátogatni a vár tőszomszédságában található skanzenbe is, ahol a szabadtéri és néprajzi múzeum található.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!