Már tesztelik az első határmenti kerékpáros élményutat

A PaNaTOUR elnevezésű kerékpáros élménytúra egy határon átnyúló együttműködés keretében megvalósuló projekt. Az elmúlt években végezték a túracsomag infrastruktúra- és termékfejlesztési munkáit, most pedig a tesztelésen és finomhangoláson van a sor.

Forrás: Pixabay.com

A teljes útvonalat tekintve kerékpárral hét nap alatt kényelmesen bejárható szakaszt jelenleg magyar és osztrák szállásadókból, vendéglátókból, programgazdákból, területfejlesztési-, természetvédelmi- és turisztikai szakemberekből álló csapat járja végig a Dunától a Muráig, hogy tapasztalataikkal tökéletesítsék a piaci bevezetésre váró túracsomagot – olvasható a Turizmus.com oldalán.

A természeti élmény-kerékpározás egységesen és szakaszolva is teljesíthető lesz, hogy az ökoturizmusra és aktív turizmusra nyitott biciklisek is ki tudják választani a nekik megfelelő útvonalakat.

A projekt keretében idén őszre elkészülnek az egyes szakaszokat külön-külön bemutató információs kisfilmek és túraleírások is. Ezek biztosítanak majd a kerékpárra adaptált túraútvonalak mellett szállás, program és gasztro-tippeket is, és segítik azokat, akik a nyeregből szeretnék megismerni az osztrák-magyar határrégió természeti kincseit, illetve növény- és állatvilágát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek