Két hétig jár az ingyen lakás és a dán fizetés Koppenhágában, ha az IKEA kiválasztja a posztra

Vajon mi az igazi boldogság titka? Egy kényelmes otthon, vagy egy nagy falat finom süti? Ha minden igaz, akkor a dánok ismerik a dörgést, és az IKEA most másokkal is szeretné megosztani ezt a tudást.

Ez most épp a dán szekció, azaz nem a svéd IKEA, de a képlet ugyanaz. A dán IKEA tehát olyan embert keres, aki szeret utazni, és van két hete arra szeptemberben, hogy felfedezze magának az igazi, dán életörömet. Mivel Dánia rendre az élmezőnyben van a legboldogabb országok versenyében, ezért valószínűleg van mit tanulni tőlük.

Két hét, tele élménnyelForrás: Witizia/Pixabay

A nagy titok mögött felsejlik például a 'hygge', ami egy kifejezés mindarra, ami a jó közérzethez, pontosabban a kellemes környezethez tartozik. Ilyen lehet egy nagy bögre forró csoki a meleg szobában egy hűvös téli estén, vagy egy párnákkal és puha takarókkal megpakolt olvasókuckó. Persze lehet, hogy a nagy boldogságban az is közrejátszik, hogy a dánoknál van a legrövidebb munkahét Európában (36 órás), ingyenes az egészségügyi ellátás és az oktatás is. Vagy lehet a szép dizájn és a szemet vonzó építészet az oka? Vagy a helyi sör és a street food? Bármi is legyen a boldogság mögött, a kiválasztottnak lesz ideje felfedezni és kiélvezni.

Az IKEA olyan embert keres, aki átmenetileg Koppenhágába költözik, és annyira autentikus dán életmódot folytat, amennyire ez ilyen körülmények között csak lehetséges. Kap majd egy átlagos dán fizetést, meglátogathat dán embereket az otthonukban, elviszik vezetett túrákra, beszélgetésekre és vacsorákra. Persze a számlát mindenhol az IKEA állja – azon felül, hogy az utazónak korlátlan mennyiségű húsgolyót biztosít az áruház éttermében.

Az ideális jelölt szeret utazni és új kultúrákat megismerni. Kell tudnia bánni a kamerával, mivel a túrát fel kell majd vennie videóra, illetve időben kell jelentkezni ezen a linken, mivel a határidő július 1-én lejár, írja a Lonely Planet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek