Virágba borult Európa egyik legvarázslatosabb arborétuma

A Jeli Arborétumban, melyet Európa egyik legszebb arborétumának tekintenek, április végén kezdődött el a rhododendron bokrok virágzása. A közel 300 bokor nagyjából három hétig gyönyörködteti a látogatókat színes virágtengerével – olvasható a sajtóközleményben.

Forrás: Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület

A napsütötte Jeli Varázskertben megannyi csoda várja a látogatót. A rhododendronvirágzás mellett érdemes felkeresni a Hétforrást és az Óriások erdejét is, illetve választani egyet vagy többet az irányítótáblákkal szegélyezett kavicsos utakon.

Az arborétumot Dr. Ambrózy-Migazzi István gróf hozta létre, aki 1922-ben 5 hektárnyi területen kezdett el dolgozni. Munkájának gyümölcse végül egy 118 hektáros terület lett, amibe bele tartozik a felújított Ambrózy-sír környéke, a kiszolgáló létesítmények, a Varázskert és a 75 hektáros arborétum magterülete is, mely országos jelentőségű védett természeti terület.

Forrás: Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület

Az arborétum hosszabbított nyitvatartással várja a látogatókat a rhododendronvirágzás idején; 2019. május 5., 6., 12., 13., 19., 20., 21-én 8–tól 18 óráig tart nyitva. A belépő felnőtteknek 1000 forint, gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 700 forint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek